Schrijf je in voor onze nieuwsbrief ‘Vitamins’

Buro Hans
Klimaatneutraal
De CO2-uitstoot van je drukopdracht wordt gecompenseerd
Bekijk hier het certificaat
Vanaf 1 januari 2019 zijn we de officiële partner van ClimatePartner en dragen we bij aan een klimaatneutraal drukwerk proces. En daar zijn we best wel trots op.
Je kunt er niet meer om heen. Het klimaat is aan het veranderen. Bij Buro Hans willen wij daar blijvend een positieve draai aangeven. Hoe klein ook! Door klimaatneutraal te drukken, leveren wij samen met jou een waardevolle bijdrage aan de bescherming van het klimaat.
Wij werken samen met ClimatePartner. Op deze manier helpen wij samen het milieu te beschermen en werken we aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

Klimaat beschermingsprojecten zorgen aantoonbaar voor een reductie aan uitstoot van broeikasgassen. Bijvoorbeeld door het gebruik van hernieuwbare energie of door herbebossing. De exacte CO2-besparing worden door onafhankelijke organisaties (zoals TÜV, SGS, PwC etc.) gecontroleerd. Door de verkoop van gecertificeerde emissievermindering wordt zorggedragen voor de financiering van het project. Alleen projecten die afhankelijk zijn van inkomsten uit de handel in emissievermindering om aan hun financieringsbehoefte te voldoen, worden erkend als klimaat beschermingsproject. Voor een overzicht van klimaat beschermingsprojecten uit het portfolio van ClimatePartner vind je onder www.climate-project.com

Over ClimatePartner
ClimatePartner is een van de toonaangevende leveranciers van oplossingen rondom klimaatverandering en helpt ons als Buro klimaatneutraal gedrukte producten aan te bieden. Dat begint met de berekening van de CO2-uitstoot, gaat verder door het compenseren hiervan en eindigt met het aanbieden van een unieke producterkenning door Labels en ID-Nummers.

Klimaatneutraal drukken

Ik wil klimaatneutraal drukwerk
Wij realiseren klimaatneutraal drukwerk in 3 stappen:

– Er wordt berekend (euro) wat de CO2-uitstoot van jou drukwerkopdracht is. 
– De CO2-compensatie volgt door het ondersteunen van een internationaal erkend klimaat beschermingsproject naar keuze
– Door het onderscheiden van het drukwerk met een Klimaatneutraal label verschaffen wij maximale transparantie

Wanneer je aangeeft of je klimaatneutraal wilt drukken, ontvang je van ons een digitaal label, die je kan verwerken in het bestand van jouw drukwerk. Het label kan je overigens ook op je website verwerken of in je e-mailcorrespondentie. Als je de order-ID op climatepartner.com invoert, kan je zien hoe veel CO2 het drukwerk geproduceerd heeft en welk klimaat beschermingsproject je daarmee ondersteund hebt.
× Stel je vraag